Yvonne Nieuwkerk

Mede-oprichter en mede-eigenaar van Betere Landschapsfoto en Betere Smartphonefoto
Workshopleider en cursusleider

AAD2277 Betere Landschapsfoto

Yvonne Nieuwkerk is natuurfotograaf en geboren in 1985 in het kleine dorp, genaamd Heijningen in West-Brabant. Te midden tussen de polders en sloten ontwikkelde zij als kind al een sterke interesse in de natuur. Uitstappen naar de bossen en Zeeuwse kust, om hutten te bouwen of lekker uit te waaien, daar genoot ze met volle teugen van. In 2006 begon ze, naast haar opleiding als Sociaal Pedagogische Medewerker, aan haar baan in de sportteamfotografie. Door die eerste kennismaking ontdekte ze haar passie voor het medium. Een medium dat haar legio creatieve mogelijkheden bood. Ze raakte besmet met het ‘fotovirus’, en heeft zich de facetten van fotografie steeds meer eigen gemaakt.

Betere Landschapsfoto Yvonne close up lens kit Betere Landschapsfoto

Al snel had ze de link gelegd tussen de twee passies in haar leven. Het buiten zijn in- en beleven van de natuur, en fotograferen. Natuurfotografie heeft haar sindsdien niet meer losgelaten. Ze is klein begonnen, letterlijk, in de macrofotografie. Dicht bij huis valt er al zo veel klein natuurschoon te ontdekken. Ze was vooral gefascineerd door creatieve beelden, en dat is in haar fotografie terug te zien. Met haar oog voor detail en creatieve persoonlijkheid maakt zij haar eigen beelden. Maar er was meer… de wens om er verder op uit te trekken. Bijzondere landschappen te verkennen, om die op eigen wijze vast te leggen.

Landschappen op hun mooist in beeld brengen, gebruik maken van de weersomstandigheden van het moment. Naast de macrofotografie, beoefent ze sinds jaren ook landschapsfotografie.

Yvonne ontmoette Frank Geraedts eind 2015. Al snel ontdekte ze dat zij en Frank dezelfde passie deelde. In 2016 hebben zij Betere Landschapsfoto opgericht. Sindsdien begeleiden ze samen met veel plezier workshops in landschaps- en macrofotografie, diverse cursussen, lezingen en coachingstrajecten.

Yvonne is de trotse ambassadeur en dealer van de merken NiSi, Leofoto, Think Tank en Lensbaby. Trots omdat ze ambassadeur mag zijn van merken en producten waar ze achter staat, en in de praktijk goede ervaringen mee op doet.