Leofoto statieven
Stabiel en flexibel

Waarom wij kiezen voor leofoto statieven

Als natuurfotograaf heb je vaak hulp nodig bij het fotograferen. Een Leofoto statief hoort daarbij. Je gebruikt het statief niet alleen om bewegingsonscherpte te voorkomen of om met lange sluitertijden te fotograferen. Maar ook om je handen vrij te hebben. Een stabiel statief is dan erg belangrijk, zeker als je in weer en wind fotografeert.

Leofoto statieven, statiefkoppen en accessoires doen we ze beloven. Ze bieden je stabiliteit en flexibiliteit. En ze zijn duurzaam en praktisch in het gebruik. Wij fotograferen al een aantal jaren met Leofoto. Juist om de redenen die we al benoemden. En sinds 2020 zijn we ambassadeur en dealer.

Waar komen Leofoto statieven vandaan

Leofoto is opgericht in 2014. En net als vrijwel alle andere A-merken die statieven produceren, gevestigd in China. Het bedrijf levert hoogwaardige statieven van carbon en statiefaccessoires zoals balhoofden, snelkoppelingen en L-plates. De fabrieken, testcentra en gemotiveerde medewerkers werken met aandacht en enthousiasme aan hun producten en staan hiervoor garant, waardoor Leofoto statieven en accessoires tot de absolute top behoren.

Leofoto statieven: de pluspunten

Hoeveel pluspunten wil je hebben? We zetten de belangrijkste kenmerken op een rijtje:

  • 10-laags carbon
  • 10 jaar garantie
  • Zeer stabiel in zijn klasse
  • Groot draagvermogen
  • Zeer licht van gewicht
  • Flexibel in het gebruik
  • Uitstekende afwerking
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Statiefkoppen doen wat ze beloven: je apparatuur staat onder elke hoek veilig
  • Compleet geleverd met tas, voetjes spikes (en een aantal modellen met extra middenzuil)
Leofoto Summit LM 364 CL Camerastatief 5 Betere Landschapsfoto
Wat krijg je: voorbeeld Leofoto Summit statief.

Leofoto maakt camera statieven in verschillende series

Leofoto statieven Ranger series

Een Leofoto Ranger camerastatief heeft een compact design en is erg stabiel. Ze zijn sterk, licht van gewicht en uiterst stabiel. De statieven zijn zo ontworpen dat vibraties tot een minimum worden gereduceerd. De poten van een Ranger statief kunnen horizontaal worden geklapt. Je kunt vanaf een laag standpunt fotograferen.

Alle statieven in deze serie worden met opbergtas en multitool geleverd. Vanaf een pootdikte van 25mm worden ook spikes standaard meegeleverd. Statieven in de Leofoto Ranger serie hebben standaard geen middenkolom op het LS-284CVL statief na. Voor de andere statieven in deze serie kan een middenkolom worden bijbesteld.

Wil je een statief met een levelling base? Kies dan voor een Ranger CEX. Deze statieven hebben een levelling base die zeer flexibel is. Ze zijn specifiek voor natuurfotografie, architectuurfotografie en sportfotografie geschikt. Ook als je statief niet level staat kun je met een statief uit de Ranger CEX serie je camera snel en eenvoudig waterpas zetten.

Leofoto Ranger LS 364 C Camerastatief 4 Betere Landschapsfoto

Leofoto statieven: Summit series

Statieven in de Leofoto Summit serie zijn zeer geschikt voor het zwaardere werk en het fotograferen met lange sluitertijden met meer wind of in dieper water. Desondanks zijn ze licht van gewicht. De poten kunnen horizontaal worden geklapt. Het platform van de statieven in de Leofoto Summit serie is groter dan het platform in de andere series. Daardoor zijn de statieven nóg stabieler. Toch is de diameter ten opzicht van andere merken met vergelijkbare pootdiameters kleiner.

Een Leofoto Summit statief wordt standaard met een vlakke plaat en half bowl geleverd. Op de vlakke plaat bevestig je eenvoudig een balhoofd of andere statiefkop. In de half bowl plaats je een leveling base. Daarop plaats je weer een balhoofd of statiefkop.

Heb je een Summit camerastatief met een pootdiameter van 40mm, dan kies je voor een 100mm levelling base. Voor de andere Summit camerastatieven kies je een 75mm levelling base.

Ook voor Leofoto Summit statieven zijn middenkolommen beschikbaar. Dit maakt je extra flexibel en je kunt je camera op grotere hoogte plaatsen. Let wel, met een middenkolom is je statief iets minder stabiel. Dat kan een nadeel zijn bij lange sluitertijdenfotografie. Er zijn 2 middenkolommen beschikbaar, de DC-364 voor de statieven met een plateaudiameter van 75mm. De DC-404 is voor statieven met een plateaudiameter van 100mm.

Je kunt ook voor een geared versie kiezen. de GC-364 voor de statieven met een plateaudiameter van 75mm. De GC-404 is voor statieven met een plateaudiameter van 100mm

Statieven uit de Summit serie worden standaard zonder balhoofd of andere statiefkop geleverd. Je hebt vrije keuze.

Leofoto Summit LM 364 C Camerastatief 2 Betere Landschapsfoto

Leofoto balhoofden

Een goed balhoofd is net zo belangrijk als een goed statief. De Leofoto balhoofden zijn net zo stabiel en flexibel als de camera statieven. Ook met een flinke full frame camera met tele objectief kun je ze onder iedere gewenste hoek afstellen. Het balhoofd zal niet wegzakken. Een ander belangrijk voordeel van een balhoofd is dat je met 1 knop de camera en statief kunt afstellen.

Leofoto LH 40 GR Balhoofd Geared Panning Klem Betere Landschapsfoto
Voorbeeld: Leofoto LH-40GR statiefkop.

Leofoto overige statiefkoppen

En de overige statiefkoppen zijn net zo goed. Ook hier stelt Leofoto kwaliteit voorop. Dat geldt zowel voor de gimball oftewel schommelkoppen. En ook voor de panoramakop.

Leofoto PG 1 Gimball Zwart Statiefkop Betere Landschapsfoto

Ontdekken welke criteria belangrijk zijn bij het kopen van een statief: neem de checklist met 10 vragen door:

Betere Landschapsfoto is ambassadeur van Leofoto

Dit is het logo van Leofoto

We kiezen altijd voor kwalitatief goed materiaal. De statieven van Leofoto zijn betrouwbaar, stabiel en flexibel. Dat merken we in de dagelijkse praktijk. Wij fotograferen zelf met verschillende Leofoto camerastatieven en balhoofden. Omdat we in goede producten geloven, hebben we contact gezocht met de importeur van Leofoto en zijn we in 2020 ambassadeur worden.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.