Alle inzendingen zijn binnen. Hier bekijk je de genomineerden en prijswinnaars.

Doe gratis mee met deze natuurfotowedstrijd en maak kans op de MOOISTE prijzen

Wie ons kent, kent onze passie. Juist, dat is natuurlijk landschaps- kust- en macrofotografie. Al jaren halen wij ons hart op in de natuur. Heerlijk in het bos, terwijl de zonneharpen ons bolletje verwarmen. Of met onze statieven in het zand gedrukt, wachtend op die ene golf die mooi langs de stenen beweegt. Of met je neus in het gras, de juiste hoek zoeken om die weelderig bloeiende bosanemoon zo mooi mogelijk vast te leggen.

Zoals je weet, delen wij onze passie graag met jou. Én zijn wij benieuwd naar jouw (zelfgemaakte) allermooiste natuurfoto’s. Daarom organiseren wij een supergave fotowedstrijd. We pakken écht uit met een natuurfotowedstrijd waar iedereen aan mee kan doen! Stuur je aller beste foto in en maak kans op één van de toffe prijzen. Het prijzenpakket heeft een totale waarde van meer dan 750 euro!

Stuur je mooiste landschapsfoto, macrofoto of kustfoto in en maak kans op…

gave prijzen…

Je maakt kans op een aantal hele mooie prijzen. De jury bepaald welke foto, welke prijs wint. Daarnaast is er een publieksprijs. Deze wordt gewonnen door de foto die het meeste aantal stemmen heeft ontvangen. Stemmen kan met 1 druk op de knop. Na inzending van je foto kun je een link delen op bijvoorbeeld je social media kanalen om stemmen te verzamelen. Wie aan het eind van de actie de meeste stemmen op zijn of haar foto heeft, wint de publieksprijs.

1e Prijs

Leofoto EF-324C Carbon statief met LH-40 balhoofd ter waarde van 369 euro.

2e Prijs

NiSi V6 filter holder kit met landscape polarisatiefilter ter waarde van 225 euro.

3e prijs / Publieksprijs

1-Daagse workshop van Betere Landschapsfoto naar keuze, ter waarde van minimaal 115 euro. Deze prijs kan worden gewonnen door het aantal stemmen wat jouw foto heeft ontvangen. Deel je inzending dus met zoveel mogelijk mensen om kans te maken!

4e Prijs / Troostprijs

E-books ‘Fotograferen is een Kunst’, ‘Landschapsfotografie’ en ‘Lightroom Classic’ ter waarde van 55 euro.

Insturen van je foto kan tot 23 juni 2020. In de eerste week van juli maken we de 12 fotografen en hun genomineerde foto’s op onze website bekend. De prijswinnaars worden op 15 juli bekend gemaakt, en gepubliceerd op deze website en onze social media kanalen.

Bekijk hier alle inzendingen

over de natuurfotowedstrijd

In deze natuurfotowedstrijd staan de mooiste foto’s op het gebied van landschapsfotografie, macrofotografie en kustfotografie centraal. De foto’s laten zien hoe mooi onze wereld is.

Spelregels natuurfotowedstrijd

De spelregels van de natuurfotowedstrijd zijn simpel:

  • Je foto is een macrofoto, kustfoto of landschapsfoto
  • Je kunt maximaal 1 foto insturen
  • Je hebt de foto zelf gemaakt en/of bewerkt
  • Je bent 18 jaar of ouder op het moment dat je je foto instuurt
  • Je kunt het RAW-bestand aanleveren als de jury daar om vraagt
  • Je mag zoveel mensen als je wilt vragen om te stemmen op jouw foto
  • Het aantal stemmen op je foto is alleen bepalend voor de Publieksprijs

Kwaliteit

Stuur je allerbeste natuurfoto, die je zelf hebt gemaakt en/of bewerkt, in. Houd daar rekening mee als je je foto voorbereid op deze natuurfotowedstrijd. Je mag je foto aanpassen en bewerken. Het is niet toegestaan om elementen zoals bijvoorbeeld een hek, boom, verkeersbord, enz. te verplaatsen of te verwijderen. Er mogen mensen in beeld staan. Als je de foto instuurt, zorg je ervoor dat je toestemming hebt van de persoon in de foto, om de foto voor deze natuurfotowedstrijd in te zenden. Je foto kan worden gepubliceerd, enkel op onze website en onze social media kanalen. Je foto mag geen watermerk, randen of handtekening bevatten. Die foto’s worden niet meegenomen naar de finaleronde. Je mag foto’s die je voor andere fotowedstrijden hebt ingezonden ook nu gebruiken.


Eisen aan bestanden

Je foto is 2000px lang aan de lange zijde. Je upload de foto onderaan deze site in .jpg of .jpeg. De bestandsgrootte is maximaal 2mb per foto. Je kunt maximaal 1 foto insturen. De jury kan je vragen om het originele RAW bestand later alsnog aan te leveren.


Mag ik meedoen?

Iedereen van 18 jaar of ouder.


Wat kost het om mee te doen?

Niets. We delen je gegevens ook niet met derden. Wel ontvang je van ons nog een aantal tips via de mail, waarvoor je je op ieder moment met 1 klik kunt afmelden.


Waar moet de foto zijn gemaakt?

Je foto mag overal ter wereld zijn gemaakt.


Hoe oud mogen de foto’s zijn?

Het maakt niet uit wanneer je de foto hebt gemaakt.


Hoe groot mogen de bestanden zijn?

Het fotobestand mag vanwege technische beperkingen maximaal 2 mb zijn


Hoe kan ik de foto’s uploaden?

Onderaan deze pagina kun je jouw aller mooiste foto inzenden voor deelname. Vul hierbij je naam en e-mailadres in zodat we contact op kunnen nemen als je hebt gewonnen.


Tot wanneer kan ik meedoen?

Tot en met 22 juni 2020, 23:59 uur.


Waar let de jury op?

Op de gebruikte techniek, compositie en emotie. En natuurlijk of de foto een macrofoto, kustfoto of landschapsfoto is.


Jury

De jury bestaat uit Yvonne Nieuwkerk en Frank Geraedts ARPS van Betere Landschapsfoto.


Correspondentie

Correspondentie over de fotowedstrijd is niet mogelijk.


Prijzen

Prijzen kunnen niet voor contanten, andere diensten, items of producten worden geruild. Je wilt er gewoon 1 winnen. Prijzen worden per post of e-mail toegestuurd. We zetten de prijzen nog eens op een rijtje.

Dit is de prijzenpot ter waarde van ruim € 750

1e Prijs: Leofoto EF-324C Carbon statief met LH-40 balhoofd ter waarde van 369 euro.

Het Leostatief in compacte status uitgevouwen

2e Prijs: NiSi V6 filter holder kit met landscape polarisatiefilter ter waarde van 225 euro.

De NiSi V6 filterhouder

3e prijs: 1-Daagse workshop van Betere Landschapsfoto naar keuze, ter waarde van minimaal 115 euro.

Yvonne geeft aanwijzingen aan Ron

4e Prijs: E-books ‘Fotograferen is een Kunst’, ‘Landschapsfotografie’ en ‘Lightroom Classic’ ter waarde van 55 euro.

De prijzen worden beschikbaar gesteld door Leofoto, NiSi en Betere Landschapsfoto.


Privacy

Bij inschrijving vragen wij je voornaam, achternaam en e-mailadres. Als je wint nemen we contact op via het door jouw verstrekte e-mailadres zodat we weten naar welk adres we de prijs kunnen opsturen. Je ontvangt daarnaast van ons per mail aanvullende tips. Je kunt je hiervoor met 1 klik afmelden door op de afmeld link in de mail te klikken als je dit niet op prijs stelt.


Publicatie foto’s

De ingezonden foto’s kunnen met vermelding van naam op de social media kanalen en website van Betere Landschapsfoto worden geplaatst. De foto’s zullen niet worden gebruikt voor promotionele activiteiten buiten Betere Landschapsfoto of worden doorverkocht. Hiermee ga je automatisch akkoord bij de inzending van de foto.

Als je foto genomineerd wordt, vragen we je om het verhaal achter je foto te vertellen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de techniek, je werkwijze of het moment waarop je de foto maakte. Hiervoor ontvang je van ons een mail op het opgegeven mailadres als je daadwerkelijk word genomineerd.

Let op: Je foto wordt handmatig goedgekeurd. Het kans dus tot circa 24 uur duren voor deze zichtbaar is in de fotogalerij