Groepsworkshops fotografie op maat: Maximaal rendement en maximale flexibiliteit

Met je vrienden of collega's een workshop fotografie op maat volgen

Workshop op Maat voor groepen

Wil je een workshop met je eigen vrienden of fotoclub een workshop op maat? Voor groepen vanaf 3 tot maximaal 10 personen maken wij graag een workshop op maat. Of je kiest één van onze bestaande workshops of fotoreizen, die we exclusief voor jou en je vrienden of fotoclub organiseren.

Door de individuele begeleiding kunnen zowel startende als zeer ervaren fotografen deelnemen.

Maximale flexibiliteit

Je kiest voor een individuele workshop omdat je een maximaal resultaat met maximale flexibiliteit wil combineren. Alle aandacht in de workshop is voor jou. Ongeacht jouw niveau, of je nu beginner bent of semi-professional, wij helpen jouw gedurende een dag. De workshop is zo intensief als je zelf wilt. Ons advies: ga ervoor!

En je bent heel flexibel. Het onderwerp en datum bepaal je zelf. In overleg stellen we een uitdagend programma voor jou samen. Wil je dan toch een aanpassing in het programma? Geen probleem. En als de datum niet uitkomt of het weer niet naar wens is? Geen punt, dan verplaatsen we de workshop gewoon. We kunnen de workshop heel vroeg beginnen, bijvoorbeeld voor zonsopkomst. Maar we kunnen ook laat eindigen en fotograferen rondom de zonsondergang.

Deze workshop fotografie is voor een of twee personen

jij bepaalt het thema van de workshop

Wat onderwerp betreft kun je alle kanten op. Ontdek alles over bijvoorbeeld de kunst van belichting, scherpte en scherptediepte, creatief gebruik van je camera of het maken van sterke compositie met sfeer. Of je kiest voor een meer creatief thema of bijvoorbeeld het werken met filters. Jij kiest.

Je kunt al je vragen over fotografie stellen. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto’s te kunnen maken. Altijd en overal.

Landschap, kust en macro

Zo lang het maar over landschapsfotografie, kustfotografie of macrofotografie gaat zit je goed bij ons. Wij zijn specialist op dit gebied. Al jaren lang.

Alle locaties zijn mogelijk

De locatie stemmen we samen af. Je kunt kiezen voor een van onze bestaande workshoplocaties of een locatie die jouw voorkeur heeft.

Vanaf 3 tot maximaal 10 fotografen

We gaan er van uit dat je de workshop alleen volgt. Het is mogelijk om een tweede fotograaf te laten deelnemen. Dat kan een vriend, vriendin of partner van jou zijn. Wil je met meer fotografen deelnemen. Kies dan voor de workshop fotografie op maat voor groepen.

Wat je allemaal krijgt in de workshop fotografie op maat

✅ 100% afgestemd op jullie
✅ Jullie bepalen de inhoud
✅ 5 Uur maatwerktraining, bij een meerdaagse workshop begeleiding gedurende de dag
✅ Een unieke ervaring
✅ Zeer ervaren fotografen
✅ Veel fotograferen in de praktijk
✅ Jullie bepalen de locatie
✅ E-book ‘Fotograferen is een Kunst’
✅ Handige hulpmiddelen in het thema van de workshop
✅ Lenen van filters en andere accessoires indien nodig
✅ Bespreken van foto’s tijdens workshop
✅ Schriftelijke en bruikbare feedback op foto’s na de workshop

Het tarief voor een 100% maatwerk privéworkshop voor de groep van 3 tot maximaal 10 personen is 750 euro. Als je voor een meerdaagse workshop kiest ontvang je een speciaal tarief.

programma van de workshop fotografie op maat

Je kiest voor de workshop fotografie op maat omdat je echt een workshop voor je zelf wil. Enkele onderdelen komen in iedere workshop terug en stemmen we op jouw wensen en behoeften af.

compleet pakket

E-book ‘Fotograferen is een kunst’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop ontvang je ons E-book ‘Fotograferen is een Kunst’. Ruim 150 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verde in te verdiepen.

In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele landschapsfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit E-book is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Hulpgidsen

Afhankelijk van het programma, krijgen jullie extra hulpgidsen die specifiek ingaan op de techniek, compositie en sfeer van het door jullie gekozen onderwerp. Hiermee kunnen jullie je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

1-op-1 Begeleiding

Tijdens de workshop krijgen jullie 1-op-1 begeleiding van Frank of Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Naast de techniek ontdek je ook hoe je een compositie opbouwt en sfeer aan je foto’s toevoegt.

Je kunt al je vragen stellen over landschapsfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke landschapsfoto’s te kunnen maken.

voorbeelden van workshops op maat

Er zijn veel mogelijkheden. Want jullie kunnen kiezen voor een bestaande workshop of een workshop helemaal naar wens door ons laten samenstellen. Een groepsworkshop is altijd maatwerk. Het programma wordt aan jullie wensen aangepast. We geven enkele voorbeelden.

Jullie eigen groepsreis

Jullie kunnen er voor kiezen om een eigen groepsreis te laten samen stellen. Wij begeleiden jullie dan ter plaatse. Begeleiding en organisatie van zo’n fotoreis is vanaf drie dagen mogelijk. In Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Engeland bezochten we inmiddels honderden plaatsen. We weten precies wanneer die fotogeniek zijn. Je komt dus in de juiste periode en op het juiste moment op de juiste plek.

En wil je naar een ander land. Geen probleem, we denken graag met je mee. Vaak zijn we er al geweest en kunnen we een uitdagende en boeiende reis samenstellen.

Jullie kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een van onze bestaande fotoreizen voor jullie eigen groep te laten begeleiden. Laat het ons weten als jullie interesse hebben. Wij zullen jullie volledig ontzorgen.

Heb ik ervaring nodig

Je bent in het bezit van een (digitale) spiegelreflex- of systeemcamera. Omdat de workshop op maat voor jullie wordt gemaakt maakt het niet uit of je veel of weinig ervaring hebt.

Wat neem je zelf mee

– Camera
– Objectieven. Welke je het beste mee neemt spreken we samen af
– Statief
– Kleding die is afgestemd om de weersomstandigheden
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera
 
Nice to have voor landschapsfotografie en kustfotografie
– Afstandsbediening
– 6 stop en/of 10 stop ND-filter
– 2 Stop grijsverloop filter
– Polarisatiefilter

Even aan denken

– Mogelijk heb je een reis- en annuleringsverzekering bij een meerdaagse workshop
– Lunch, afhankelijk van wat we afspreken
– Verblijf bij een meerdaagse workshop
– Persoonlijke uitgaven
– Reiskosten boven de 70 kilometer enkele reis vanaf Bergen op Zoom, 0,40 euro per kilometer.

Reacties van deelnemers

Na geruime tijd van plan geweest te zijn een fotoreis te boeken, ben ik afgelopen jaar met Betere Landschapsfoto mee geweest naar het Lake District. En wat een goede keus was dat!
Yvonne & Frank zijn hele leuke mensen om mee op pad te gaan. Zij hebben veel foto-technische kennis die ze graag met je delen en overduidelijk veel kennis van het gebied waar we verbleven. De groep was ook erg fijn, we hebben veel gelachen en een goede tijd gehad.

Ik heb veel geleerd over het fotograferen van landschappen, het gebruik van filters, over instellingen van mijn camera die ik nog niet kende en over het gebruik van nabewerkingsoftware. Dit heeft als resultaat gehad dat ik nu weer vaker erop uit ga om het geleerde in praktijk te brengen, en de landschapsfoto's foto's die ik nu maak zijn inderdaad beter dan voorheen.

Ik kan maar een nadeel bedenken, en dat is dat ik volgend jaar weer mee wil ...

Bas Ruiter

Zeer goede en persoonlijk gerichte workshop. Doordat de groep deelnemers bewust klein gehouden wordt, nemen Yvonne en Frank écht de tijd om zoveel mogelijk je vragen te beantwoorden.
Ik vond dit persoonlijk een zeer aangename en geslaagde workshop! Ik heb echt veel bijgeleerd en ga nu zeker aan de slag met de feedback die ik nadien op mijn foto’s ontvangen heb. Zeer tevreden!!!

Dominique Zwaenepoel

Goede uitleg en sfeer tijdens de workshop. We konden allerlei lenzen uitproberen en ondertussen kregen we uitleg. Ook de feedback over mijn foto's was erg leerzaam. Ik ga zeker nog meer workshops doen!

Clarina van Winden

Goede begeleiding, kleine groep. Leuk en leerrijk, met veel geduld en met liefde gebracht.

Armanda Steensels

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

Recent heb ik een coachingstraject afgerond gericht op het verder ontwikkelen van mijn fotografische stijl. Een intensief traject met uitdagende opdrachten. De begeleiding en feedback van Yvonne en Frank was professioneel, persoonlijk en stimulerend. Stimulerend om verder te gaan, kritisch te blijven, te onderzoeken. In ruim een half jaar heb ik veel geleerd en een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling. Het heeft mij gebracht dat ik blijf experimenteren en vooral te durven. Ik ben erg blij met de resultaten van deze coaching.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Het zit er alweer op, onze prachtige fotoreis naar Lake District. Het ging mijn verwachtingen te boven. Ik heb ontzettend veel geleerd en kijk nu heel anders naar mijn composities. Er werden veel goede adviezen gegeven en mijn foto's verbeterden met de dag. We hadden een heel leuke groep, hebben veel gelachen en we hebben enorm geboft met het weer. Een vriendin dacht dat ik een ansichtkaart mailde toen ik haar een van mijn foto's van deze week doorstuurde!! Complimenten aan Yvonne en Frank: HET WAS EEN SUPERREIS!!! Ik ga zeker nog een keer met jullie mee op fotoreis.

Riet Machielsen

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Een aanrader voor zij die fotografie op een hoger niveau willen brengen. Frank en Yvonne zijn hiervoor de geknipte mensen die je op weg helpen om dat ene plaatje naar een hoger level te krijgen! Vriendschap, kennis en plezier zijn zowat de ingrediënten die geserveerd worden op een dienblad. Workshop, fotoreis, enz... je moet het zeker eens meemaken. Ik kijk al uit naar de volgende keer.

Ivan van Heule

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur