Zonsopkomst aan de Opaalkust

Over de workshop Kustfotografie Opaalkust

Als je op reis bent kom je vaak aan de mooiste kusten. Het lijkt wel alsof het licht mooier is als thuis en de stranden zijn veel spectaculairder. In je enthousiasme maak je een aantal foto’s. Thuis gekomen blijken het leuke vakantiekiekjes te zijn. Het landschap is wel op de foto vastgelegd maar er ontbreekt nog iets. Maar wat precies weet je niet. Het is zonde, je wil niet dat dit nog een keer gebeurt.

dé plek om je skills te verbeteren

Maar je bent een gepassioneerd fotograaf. Je wil je skills verbeteren én op een mooi strand fotograferen. Onder begeleiding van een professioneel fotograaf groei jij verder. De workshop Kustfotografie Opaalkust is helemaal voor jou. Techniek, compositie en sfeer komen samen.

bijzondere locatie

De Opaalkust is een prachtig gebied aan de Noord-Franse kust. De kust begint net onder Calais. Op een kleine afstand liggen diverse plaatsen met verschillende stranden. De uiterst gevarieerde kuststrook met steile kliffen, brede zandstranden, krijtrotsen, levensgrote stenen op de kustlijn, duinen en pittoreske vissersdorpjes pal aan zee! In dit gebied kun je je fotografiehart ophalen.

Omdat je zo lang aan de kust bent, zul je zowel met hoog als laag water fotograferen. Door de veranderende waterstand zal het strand er steeds anders bij liggen. Je fotografeert dus steeds op een andere plek.

Wat je ontdekt in deze workshoP kustFOTOGRAFIE aan de Opaalkust

  • Technisch gezien zet je de puntjes op de i, zodat je altijd goed belichte foto’s maakt die scherp zijn waar jij wil
  • Op de dynamische stranden maak je nog betere composities
  • Je ontdekt hoe je dynamiek en sfeer in je foto’s brengt
  • En als je wil breng je meer creativiteit in je foto’s

In deze workshop kustfotografie komt echt alles samen: de bijzonder mooie locatie, techniek, compositie en sfeer. Je Til je fotografie naar een hoger niveau. We laten je zien hoe je de locatie benadert en aantrekkelijke kustfoto’s maakt. Wij helpen jou daarbij, we bespreken je foto’s aan de kust zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.

Kleine groep, veel persoonlijke aandacht tijdens de workshop

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal vijf deelnemers per fotograaf. Je krijgt begeleiding van twee ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de kustfotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie en nog meer tips en trucs. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wil maken. We helpen je bij het vinden van een fotogenieke plek, het opbouwen van een aantrekkelijke compositie en het correct toepassen van de techniek.

Meld je nu aan voor deze workshop kustfotografie op locatie en je krijgt:

✅ Gratis ontbijtbuffet bij aankomst
✅ Gratis lunchpakket voor tijdens de workshop
✅ E-book ‘Beter Fotograferen’ ter waarde van 12 euro met meer dan 100 pagina’s en tientallen voorbeelden en tips
✅ Een handige hulpgids over landschapsfotografie ter waarde van 6 euro
✅ Bruikbare feedback op 3 foto’s ter waarde van 35 euro
✅ Persoonlijke begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en trucs
✅ Een super leuke en leerzame dag (onbetaalbaar)

Heb je zin om mee te doen? Meld je dan nu aan voor de workshop kustfotografie aan de Franse Opaalkust

PROGRAMMA WORKSHOP KUSTFOTOGRAFIE OPAALKUST

De workshop begint om 10:00 uur en duurt tot ongeveer 19:30 uur. We nemen de zonsondergang mee. De workshop vindt plaats in de omgeving van Escalles aan de Franse Opaalkust.

Compleet pakket

E-book ‘Beter fotograferen’

Bij Betere Landschapsfoto krijg je altijd een compleet pakket. Enkele weken voor het begin van de workshop kustfotografie ontvang je ons E-book ‘Beter fotograferen’. Ruim100 pagina’s met informatie over compositie, sfeer en techniek. Dit is een mooi naslagwerk om je verder in kustfotografie te verdiepen.

In dit uitgebreide E-book is onze jarenlange ervaring als professionele kustfotografen gebundeld. Techniek, compositie en sfeer, het komt er allemaal in terug. Dit E-book is een handig naslagwerk en de foto’s zullen je inspireren.

Handige hulpgids

Je krijgt een extra hulpgids die specifiek ingaat op kustfotografie. Hiermee kun je je al voorbereiden op de workshop van Betere Landschapsfoto.

Interactieve en inspirerende presentatie

Deze keer starten we met een ontbijt. Je bent een tijdje onderweg geweest en een goed ontbijt heb je nodig tijdens deze dag. Daarna volgt de interactieve presentatie. Aan de hand van een aantal foto’s die we op de locatie hebben gemaakt, nemen wij je mee in de wereld van kustfotografie. Techniek, tips, trucs, compositie en sfeer passeren de revue. Je zult zelf snel willen starten met fotograferen en dat gaan we dan ook doen. Je gaat ontdekken hoe mooi de Opaalkust is.

Op locatie

We vertrekken naar het meest veelzijdige strand aan de Opaalkust. Hier breng je ruim zes uur door, dus tot na de zonsondergang. Tijdens de workshop aan de Opaalkust leg je beweging aan de kust vast. Op technisch gebied zet je de puntjes op de i. Je leert de fijne kneepjes van het scherpstellen, zoals de hyperfocale afstand en handmatig scherpstellen. Ook leer je hoe je, met een compositie, sfeer en eindresultaat in je gedachten, de filters optimaal kunt inzetten. Je ontdekt hoe je het water leest, waar je op let zodat je zelf veilig blijft en hoe je sfeervolle foto’s maakt.

ontdek nieuwe mogelijkheden

Je komt naar de workshop omdat je je verder in kustfotografie wil verdiepen en gave foto’s wil maken. Bij ons krijg je concrete tips en adviezen die je zelf in de praktijk kunt toepassen. Keer op keer, onder alle omstandigheden en natuurlijk op alle plekken waar je fotografeert. Met de hulp van Frank en Yvonne zul je de nieuwe informatie snel gebruiken in je foto’s. Het doel van de workshop is dat je met mooie foto’s tevreden naar huis rijdt. Als geheugensteun ontvang je een handige hulpgids die je tijdens het fotograferen kunt gebruiken.

We geven je op de locatie gedetailleerde informatie over de fotografische mogelijkheden aan de kust. Licht en omstandigheden zullen steeds anders zijn en vragen om specifieke aandacht. Je krijgt tips, voorbeelden en advies dat je nodig hebt om aantrekkelijke foto’s te maken. Je hebt steeds meer dan voldoende tijd om te fotograferen en je kunt je vragen aan de fotografen stellen.

1-op-1 begeleiding

Tijdens de workshop krijg je 1-op-1 begeleiding van Frank en Yvonne, de fotografen van Betere Landschapsfoto. Naast het lezen van de elementen krijg je ondersteuning bij het opbouwen van de compositie. Want daar dit nog een grote uitdaging in.

Je kunt al je vragen stellen over kustfotografie. Je krijgt tips en advies op je foto’s en ontdekt hoe je zelf steeds betere foto’s maakt. Na de workshop heb je alle handvatten om zelf aantrekkelijke kustfoto’s te maken.

Bonus ter waarde van 35 euro

Na de workshop kustfotografie beoordelen we drie foto’s die je tijdens de workshop hebt gemaakt. Je ontvangt bruikbare en opbouwende feedback van ons op het gebied van compositie, sfeer en techniek. We zullen je van tips voorzien die je verder helpen bij het ontwikkelen van jouw kustfotografie. De review is uitgebreid, we nemen er echt de tijd voor. Onze deelnemers ervaren de feedback als een waardevolle toevoeging aan de workshop.

filters te leen om te testen

Er zijn vijf sets met filters van NiSi beschikbaar om te testen. Gezien het thema van deze workshop neem je bij voorkeur je eigen filters mee. Als je die nog moet kopen, kunnen wij je vooraf adviseren. Vergeet in ieder geval niet je statief mee te nemen.

Betere Landschapsfoto is ambassadeur en dealer van NiSi

Details van de Workshop kustfotografie opaalkust

Locatie van de workshop

We gaan naar de omgeving van Escalles en blijven in het noorden van de Opaalkust. De workshop start om 10:00 uur en duurt tot 19:30 uur. De locatie ligt op zo’n 2,5 uur vanaf de Nederlands/Belgische grens en zo’n drie kwartier van de Belgisch/Franse grens.

We bezoeken één of twee locaties. Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden en het getij. De eerste (hoofd)locatie is eenvoudig te bereiken. Vanaf het parkeerterrein loop je in twee minuten naar het strand. Op de tweede locatie loop je in totaal zo’n 2,5 kilometer over het zandstrand.

Ik wil langer blijven

Het is een lange dag en wellicht moet je nog ver naar huis rijden. Als je wil boeken wij een hotelkamer (alleengebruik met eigen badkamer) inclusief ontbijt voor jou. Inclusief boekingskosten betaal je aanvullend aan de workshop 110 euro. Voor twee personen betaal je 135 euro. Een diner is niet inbegrepen.

Je bent in de gelegenheid om de volgende ochtend de zonsopkomst te fotograferen. Je kunt ook een nacht voor aanvang van de workshop boeken.

Tijdens deze twee dag is er geen begeleiding en ga je op eigen gelegenheid naar de kust. Wil je langer blijven of een kamer met iemand delen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Als je een overnachting bij deze workshop boekt valt de workshop met overnachting onder de voorwaarden van STO Garantie.

Heb ik ervaring nodig?

Onze ervaring is dat je het meeste rendement uit deze workshop haalt als je ervaring met kustfotografie hebt. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kun je in de praktijk toepassen. Bij voorkeur heb je onze workshop Kustfotografie Fotograferen met lange sluitertijden gevolgd of heb je ruime praktijkervaring in het fotograferen met filters. Als je filters hebt, neem die dan mee.

Wat neem ik zelf mee?

– Camera
– Objectieven
– Statief
– 6 of 10 stop ND filter
– 2 stop grijsverloop filter
– Polarisatiefilter
– Warme kleding
– Waterdichte schoenen of laarzen
– Tas of hoes voor om de camera
– Afstandsbediening

Als je geen filters hebt kun je die tijdens de workshop lenen. We hebben 5 complete sets beschikbaar.

Ik wil filters kopen

Dat kan, we houden je niet tegen. Doe je zelf wel een plezier en kies voor kwaliteit. Je hebt geïnvesteerd in je camera en objectieven en die verdienen goede filters. Anders verlies je te veel kwaliteit. Je zult onder andere scherpte verliezen en last hebben van nare kleurzweem. Wij werken met NiSi en als ambassadeur en dealer kunnen wij dit merk van harte aanbevelen. Meer informatie over wat je nodig hebt lees je in dit artikel. Als je al weet wat je wil bestellen kun je rechtstreeks naar de webshop. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Toegankelijkheid

Hoofdlocatie: vanaf de parkeerplaats loop je in twee trappen het strand op. Het strand ligt vol met rotsen en stenen. Kijk goed uit waar je loopt. Je legt in totaal enkele honderden meters af.

Of we de tweede locatie bezoeken is afhankelijk van het weer en getij. Op deze locatie loopt je zo’n 2,5 kilometer over het zandstrand.

Workshop data

Datum Tijd Locatie Prijs Info
za. 12-10-2019 Van 10:00 uur tot 19:30 uur Vertrek vanuit Escalles (Frankrijk) €155,- inschrijven Nog 2 plaatsen beschikbaar

Reacties van deelnemers

Ik heb twee modules afgerond en ik ben erg blij met de resultaten en de feedback. De opdrachten zijn uitdagend en origineel. Na deze twee modules zie ik mijn coachingsdoel al meer vorm krijgen.

Annemieke Keijzer

Ondertussen heb ik met Yvonne en Frank een 10-tal workshops en 2 fotoreizen gedaan. Steeds ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gereden. Heb ik iets bijgeleerd? Ja zeker en vast, wat er mij toe aanzet om nog een paar workshops of een fotoreis bij hun te volgen.

Bert Illegems

Van elke workshop heb ik ontzettend genoten en ben met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan om nieuwe ideeën en projecten om te zetten.

Beatrice Hermanns

Heel veel bijgeleerd en zeer nuttige informatie meegekregen. Zeker interessant en een aanrader voor iedereen die nieuwe technieken wil bijleren. Workshop gevolgd en een fotoreis gedaan, en is voor herhaling vatbaar.

Olga de Laedt

Ik waagde me aan mijn eerste fotoweekend: drie dagen ondergedompeld worden in de kustfotografie. Dit was in één woord top! Prima organisatie, de mooiste plekjes om te fotograferen, professionele begeleiding, een hele fijne groep.
Een volgende workshop én weekend staan op het programma, Ik kijk er al naar uit!

Sabine Wintgens

Ik zou de workshops maar ook de reizen willen aanbevelen voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Zij hebben daar diverse workshops voor. Beginnende om de techniek te verbeteren en het leren zien van bijvoorbeeld de compositie. Voor gevorderde fotografen nét dat stuk meer om je fotografie op een nog hoger niveau te brengen.

Dré van Eekelen

E-Book 'Fotograferen is een Kunst': Wat een prachtige uitgave zeg. Complimenten! Ik heb er even doorheen gekeken en wat mij meteen opviel en wat ik ook erg fijn vind, is de info bij de gemaakte foto's.

Els Beugelink

Fotograferen met Frank en Yvonne is leuk, leerzaam en gezellig. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en iedereen wordt gelijkwaardig behandeld. Ik kijk enorm uit naar het volgende fotoweekend.

Hennie Zeij

Doordat ze met z’n tweeën zijn is er voldoende aandacht voor alle cursisten. Wat ik ook heel prettig vond was dat je foto’s kunt insturen voor feedback. Van die feedback leer je eigenlijk best veel. Ik kan deze workshops iedereen aanbevelen.

Ineke Dommers

Yvonne en Frank zijn een ontspannen koppel, die geduldig uitleggen wat de bedoeling is, en je ook goed helpen indien dat nodig is. Er heerst altijd een ontspannen sfeer tijdens de workshop, en er wordt ook zeker gelachen. Na een workshop ga je zeker naar huis met de nodige kennis en mooie foto’s, om zelf verder er mee aan de slag te gaan.

Jan van der Heijden

De sfeer is bij alle drie workshops ontspannen en gezellig geweest. De grootte van de groepen was altijd goed, niet meer dan 10 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Beatrice Hermanns

Ik was super tevreden en vlug besliste ik om nog meer workshops te volgen. Elk jaar heb ik er een paar gevolgd. Steeds zeer tevreden. Ik zou aan iedereen die graag in de natuur of aan zee wil fotograferen de workshops van Betere Landschapsfoto aanraden.

Daniëlle Vanstraelen

Ik heb in de laatste twee jaren mogen deelnemen aan een paar workshops gegeven door Yvonne en Frank, o.a. Macrofotografie met tussenringen en Kustfotografie Beweging en dynamiek ICM. Elke keer opnieuw heb ik genoten van hun zorgvuldige voorbereiding, duidelijke theoretische uitleg en enthousiaste praktische begeleiding. Niet twijfelen, gewoon doen!

Carine Depret

Jullie deskundige leiding met aandacht voor elke deelnemer werkt inspirerend. Ik kijk uit naar een volgende (al de vierde) workshop.

Hedda Rubben

Tips en ideeën geven zij in overvloed en alles op een hele gezellige prettige aangename wijze. Ja, van workshops van Betere Landschapsfoto krijg je inspiratie om je fotografie weer verder te verbeteren!

Marja Bax

Er is tijd genoeg om op de locatie rustig dingen uit te proberen en vragen te stellen aan Frank en/of Yvonne. Wil je een bepaald effect bereiken dan helpt één van hen je net zo lang tot je het ‘ziet’ en de foto hebt gemaakt die je wil maken.

Linda de Leur