In de digitale fotografie is het genieten in de natuur en fotograferen vaak maar het halve werk. De andere helft van de tijd zit je achter de computer. Op zoek naar die ene mooie foto. Die dan ook nog eens bewerkt moet worden. Dat kan sneller én beter met een snelle workflow en effectieve nabewerking in 7 stappen.

Buiten in de natuur fotograferen is voor bijna alle natuurfotografen leuker dan binnen foto’s selecteren en bewerken. Dat herken je vast wel. Je hebt het al druk. Veel tijd achter de computer doorbrengen is niet het allerleukste dat je kunt bedenken. Dat horen we wekelijks meerdere keren van de deelnemers aan onze workshops.

Maar als je er niet aan begint, loop je een paar flinke risico’s:

  • Voordat je het weet staan je foto’s overal en nergens
  • Kun je foto’s niet meer terugvinden
  • En weet je niet goed hoe je je foto’s in de nabewerking een krachtige uitstraling kunt geven

Snelle workflow in 7 eenvoudige stappen

Dat is jammer en kan sneller. Met een slimme en snelle workflow. Op hoofdlijnen ziet zo’n slimme en snelle workflow er als volgt uit:

  • Foto’s importeren
  • Trefwoorden toevoegen en ‘slechte’ foto’s verwijderen
  • Beeldanalyse en fotoselectie
  • Bewerken foto’s met globale aanpassingen
  • Bewerken foto’s met lokale aanpassingen
  • Met voorinstellingen fotobewerking versnellen
  • Foto’s exporteren en back-up maken

Als je al ongeveer zo’n workflow hebt, zit je goed. Voor ons werkt dit al jaren goed. En we merken dat onze cursisten hier ook goed mee uit de voeten kunnen. Werk je consequent, dan zul je zien dat je in relatief weinig tijd overzicht houdt. Én je mooiste foto’s laat zien. Dan wordt het stukje nabewerking vanzelf weer genieten van je foto’s.

Cursus workflow en nabewerking

Met de cursus workflow en nabewerking zet je in 1 dag een snelle en robuuste workflow op. Je ontdekt hoe je de 7 stappen voor jezelf kunt invullen. De groep is klein. Er zijn maar 4 deelnemers. Zo is er meer dan voldoende tijd om al je vragen te beantwoorden. Wil je alle ins-and-outs van Lightroom Classic weten? Bekijk dan de privétrainingen lightroom Basis en Lightroom Gevorderden.

Cursus workflow

Voorbeeld 2 Betere Landschapsfoto

Lightroom
basis

Cursus Lightroom Classic Basis klein Betere Landschapsfoto

Lightroom gevorderden

Cursus Lightroom Classic Gevorderden Voorbeeld 2 klein Betere Landschapsfoto

Zelf thuis aan de slag

Wil je alles zelf in je eigen tempo doen? Dat kan natuurlijk ook. Kies dan voor het e-book Lightroom Classic.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Think Tank.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *