In de digitale fotografie is het genieten in de natuur en fotograferen vaak maar het halve werk. De andere helft van de tijd zit je achter de computer. Op zoek naar die ene mooie foto. Die dan ook nog eens bewerkt moet worden. Dat kan sneller én beter met een snelle workflow en effectieve nabewerking in 7 stappen.

Buiten in de natuur fotograferen is voor bijna alle natuurfotografen leuker dan binnen foto’s selecteren en bewerken. Dat herken je vast wel. Je hebt het al druk. Veel tijd achter de computer doorbrengen is niet het allerleukste dat je kunt bedenken. Dat horen we wekelijks meerdere keren van de deelnemers aan onze workshops.

Maar als je er niet aan begint, loop je een paar flinke risico’s:

  • Voordat je het weet staan je foto’s overal en nergens
  • Kun je foto’s niet meer terugvinden
  • En weet je niet goed hoe je je foto’s in de nabewerking een krachtige uitstraling kunt geven

Snelle workflow in 7 eenvoudige stappen

Dat is jammer en kan sneller. Met een slimme en snelle workflow. Op hoofdlijnen ziet zo’n slimme en snelle workflow er als volgt uit:

  • Foto’s importeren
  • Trefwoorden toevoegen en ‘slechte’ foto’s verwijderen
  • Beeldanalyse en fotoselectie
  • Bewerken foto’s met globale aanpassingen
  • Bewerken foto’s met lokale aanpassingen
  • Met voorinstellingen fotobewerking versnellen
  • Foto’s exporteren en back-up maken

Als je al ongeveer zo’n workflow hebt, zit je goed. Voor ons werkt dit al jaren goed. En we merken dat onze cursisten hier ook goed mee uit de voeten kunnen. Werk je consequent, dan zul je zien dat je in relatief weinig tijd overzicht houdt. Én je mooiste foto’s laat zien. Dan wordt het stukje nabewerking vanzelf weer genieten van je foto’s.

Verbeter je workflow

Los van een snelle workflow in Lightroom, is het ook handig om tijdens het fotograferen snel ‘to the point’ te komen: je wilt niet te lang met de basisinstellingen stoeien, maar gewoon mooie foto’s maken. Of misschien wil je je verder verdiepen en bekwamen in natuurfotografie.

Workshops

The wave Ouddorp The Netherlands Betere Landschapsfoto

Lightroom

Coverfoto Betere Landschapsfoto

Coaching

Workshop Macrofotografie Creatieve Technieken 4 Betere Landschapsfoto
e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *