Je hebt vast al gezien dat we een breed scala aan natuurfotografie trainingen aanbieden. We krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen bijvoorbeeld een workshop en een cursus. We leggen het in het kort uit.

Om te beginnen vinden we het belangrijk dat je een leuke en leerzame dag of dagen met ons hebt. Dat je nieuwe dingen ontdekt, je ontwikkelt en mooie foto’s maakt. Alles wat we doen is praktijkgericht, je zult veel fotograferen. Onze 1-op-1 begeleiding heeft altijd een positieve insteek waarbij wij je uitdagen. Om je op weg te helpen leggen we je uit wat bij ons een workshop, masterclass, cursus en coaching traject is. We geven hier onze eigen definitie en invulling aan. Zo weet je wat je van ons kunt verwachten.

Wat is een workshop?

De workshops van Betere Landschapsfoto beginnen met een interactieve presentatie waarin het thema, vaak een bepaalde techniek, met praktische voorbeelden wordt toegelicht.

In de praktijk oefen je een aantal praktijksituaties. Je zult veel fotograferen en nieuwe ervaring opdoen. Frank en Yvonne zullen je van tips en adviezen voorzien.

De workshops zijn themagericht. Meestal is er 1 thema per workshop. Je leert de techniek en ontdekt vooral hoe je de techniek inzet. De nadruk ligt op het maken van mooie composities en sfeervolle foto’s. De technieken die je leert, zijn ook in andere lichtomstandigheden en situaties inzetbaar. De tijdsduur van een workshop is van een halve dag tot zelfs maximaal 3 dagen. Er zijn maximaal 10 deelnemers.

Wil je meer vrijheid, kies dan voor een privéworkshop. Je bepaalt zelf de locatie en datum. Er zijn maximaal 4 deelnemers. En dat is altijd je partner, familie of fotografievrienden.

Wat is een masterclass?

Een masterclass lijkt veel op een workshop. Ook in een masterclass krijg je onze deskundige begeleiding. Maar er is meer diepgang dan in een workshop. Je specialiseert jezelf in één specifiek thema. Tijdens de masterclass zul je aan de hand van één of enkele opdrachten je skills verbeteren. De masterclasses staan in het overzicht bij de workshops.

Wat is een cursus?

Een cursus bestaat uit een aantal lessen van 1 of enkele dagen. Het doel van een cursus is dat je je fotografische vaardigheden eigen maakt die je op je gehele fotografie kunt toepassen. Een cursus heeft altijd 1 onderwerp.

Tijdens de cursussen is er veel contact. Ook nu krijg je 1-op-1 begeleiding. Je krijgt veel inzichten en maakt een aantal praktische oefeningen. Een cursus is vooral bedoeld om je fotografie in korte tijd een flinke boost te geven.

Bij meerdaagse cursussen is er ook interactie met andere deelnemers én krijg je een certificaat. Een meerdaagse cursus vindt op een aantal aaneengesloten dagen plaats.

Wat is een coaching traject

Een coaching traject is een langduriger proces en lijkt op een cursus. Maar je maakt de oefeningen en fotografeert op een moment dat jou uitkomt. Je doel is dat je op de lange termijn in fotografie groeit. Tijdens het coaching traject van Betere Landschapsfoto werk je aan 1 of 2 thema’s. Omdat je langer over een coaching traject doet kan je doel tijdens het traject worden aangepast.

Een coaching traject duurt 4-12 maanden, afhankelijk van welke variant je kiest en hoeveel tijd per week je aan fotografie kunt besteden. Feedback krijg je via e-mail, telefoon en/of bijvoorbeeld Skype. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

2 Comments for “Verschil tussen een workshop, masterclass, cursus en coaching

 1. Beste Frank en Yvonne , ik vind het wel interessant allemaal en ik lees ook wel alles, maar voor mij is het allemaal te ver om een workshop te komen volgen. Ik volg wel nog les hier bij mij in de buurt . Groetjes Marleen

  • Hallo Marleen,

   Dankjewel dat je ons volgt. De workshops zullen niet allemaal in de buurt zijn. Maar we geven regelmatig workshops op minder dan een uur afstand.
   We wensen je in ieder geval heel veel plezier met fotograferen, we hopen je toch een keer te ontmoeten.

   Groeten van Frank en Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *