De Lensbaby Burnside is 35mm 1 van onze favoriete objectieven. Vaak nemen we dit objectief mee als we op pad gaan. We gebruiken het de laatste tijd vaak aan de kust. Bekijk onze impressie van foto’s die we er in de afgelopen maanden mee maakten.

Effect Lensbaby Burnside 35mm: 2 effecten, 1 objectief

De Lensbaby Burnside 35mm is een objectief met 2 creatieve effecten. In het midden is het beeld iets lichter. Ook ligt hier de sweet spot, het scherpe deel van de foto. De sweet spot wordt omgeven door een subtiel wervelend bokeh en vignet. En met de gouden effect slider kun je naar smaak vignettering toevoegen. Kijk maar eens naar het onderstaande voorbeeld.

AAE2839 Beterelandschapsfoto

Waar gebruiken wij de Lensbaby Burnside voor

De Lensbaby Burnside wordt vaak voor portretfotografie en straatfotografie gebruikt. Wij werken ermee in de natuurfotografie. Met name aan de kust gebruiken we dit objectief vaak. We vinden het mooi om het lichtere en scherpere middendeel van een beeld te benadrukken.

Meer informatie over de andere Lensbaby objectieven lees je in de keuzehulp.

Instellen van de Lensbaby Burnside 35mm

Dit objectief heeft een vaste brandpuntafstand van 35mm. Zoomen hoeft dus niet. Heb je eenmaal je plek gevonden, dan stel je handmatig scherp. In het begin zul je er even aan moeten wennen. Vervolgens bepaal je de mate van vignettering.

Lensbaby Burnside 35 Beterelandschapsfoto
Lensbaby Burnside 35mm

Meestal fotograferen we met een groot diafragma van maximaal f4-5.6. De reden hiervoor is dat je het effect van dit objectief goed bij de wat grotere diafragma’s ziet. Kies je voor een kleiner diafragma, dan beginnen de resultaten de Burnside steeds meer op een gewoon objectief te lijken en daar hebben we dit ding niet voor. Met een kleiner diafragma is de vignettering beter zichtbaar en vinden we de randen te hard. Vandaar onze keuze.

Lensbaby Burnside 35mm aan de kust

We laten je een paar voorbeelden zien.

Super mooie foto van palen en de zee met een hele mooie blauwe tint

Deze foto is rond zonsondergang op een koude winterdag gemaakt. Het koele blauwe beeld versterkt dit effect. Het gebruikte diafragma is f5.6. De vignettering is op medium gezet.

AAE2242 Beterelandschapsfoto

De foto hierboven is in het voorjaar na zonsondergang gemaakt. Het strand liep vlak af en daardoor was het mogelijk wat verder weg in het water te gaan staan. Het gebruikte diafragma is f4 en de effect slider voor de vignettering stond op medium.

De foto hieronder is op dezelfde dag gemaakt als de foto hiervoor, alleen vlak voor zonsondergang. Ook hier is het gebruikte diafragma is f4 en stond de effect slider voor de vignettering op medium.

AAE2817 Beterelandschapsfoto

Verder zijn NiSi filters gebruikt om reflecties en contrast te verminderen.

Workshop natuurfotografie met Lensbaby

In de workshop kun je een aantal verschillende Lensbaby objectieven testen en de verschillende effecten ontdekken. De workshop is praktisch opgezet en we werken met maximaal 10 deelnemers. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. We kunnen fotografen met meer én minder ervaring in dezelfde workshop ontvangen.

Creatieve foto's met Lensbaby bieden je ongekende mogelijkheden

Weet je al genoeg en wil je de Lensbaby Burnside 35mm bestellen? Als ambassadeur en dealer van Lensbaby helpen wij je graag.

Is dit objectief niet voor jouw maar wil je wel je kustfotografie skills verbeteren? Kijk eens naar onze workshops kustfotografie.

Over Betere Landschapsfoto

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, unieke fotoreizen, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

We trotseren sneeuwlandschappen om de mooiste grafische landschappen vast te leggen. Of staan aan de waterlijn met een zee vol woelige golven voor ons, om de dynamiek van het water te fotograferen. Maar je kan ons ook op een mooie lentedag liggend op de grond aantreffen tussen de vrolijke voorjaarsbloeiers.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van NiSi, Lensbaby, Leofoto en Mindshift.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.