De Lensbaby Burnside is 35mm 1 van onze favoriete objectieven. Vaak nemen we dit objectief mee als we op pad gaan. We gebruiken het de laatste tijd vaak aan de kust. Bekijk onze impressie van foto’s die we er in de afgelopen maanden mee maakten.

Effect Lensbaby Burnside 35mm: 2 effecten, 1 objectief

De Lensbaby Burnside 35mm is een objectief met 2 creatieve effecten. In het midden is het beeld iets lichter. Ook ligt hier de sweet spot, het scherpe deel van de foto. De sweet spot wordt omgeven door een subtiel wervelend bokeh en vignet. En met de gouden effect slider kun je naar smaak vignettering toevoegen. Kijk maar eens naar het onderstaande voorbeeld.

AAE2839 Betere Landschapsfoto

Waar gebruiken wij de Lensbaby Burnside voor

De Lensbaby Burnside wordt vaak voor portretfotografie en straatfotografie gebruikt. Wij werken ermee in de natuurfotografie. Met name aan de kust gebruiken we dit objectief vaak. We vinden het mooi om het lichtere en scherpere middendeel van een beeld te benadrukken.

Meer informatie over de andere Lensbaby objectieven lees je in de keuzehulp.

Instellen van de Lensbaby Burnside 35mm

Dit objectief heeft een vaste brandpuntafstand van 35mm. Zoomen hoeft dus niet. Heb je eenmaal je plek gevonden, dan stel je handmatig scherp. In het begin zul je er even aan moeten wennen. Vervolgens bepaal je de mate van vignettering.

Lensbaby Burnside 35 Betere Landschapsfoto
Lensbaby Burnside 35mm

Meestal fotograferen we met een groot diafragma van maximaal f4-5.6. De reden hiervoor is dat je het effect van dit objectief goed bij de wat grotere diafragma’s ziet. Kies je voor een kleiner diafragma, dan beginnen de resultaten de Burnside steeds meer op een gewoon objectief te lijken en daar hebben we dit ding niet voor. Met een kleiner diafragma is de vignettering beter zichtbaar en vinden we de randen te hard. Vandaar onze keuze.

Lensbaby Burnside 35mm aan de kust

We laten je een paar voorbeelden zien.

Super mooie foto van palen en de zee met een hele mooie blauwe tint

Deze foto is rond zonsondergang op een koude winterdag gemaakt. Het koele blauwe beeld versterkt dit effect. Het gebruikte diafragma is f5.6. De vignettering is op medium gezet.

AAE2242 Betere Landschapsfoto

De foto hierboven is in het voorjaar na zonsondergang gemaakt. Het strand liep vlak af en daardoor was het mogelijk wat verder weg in het water te gaan staan. Het gebruikte diafragma is f4 en de effect slider voor de vignettering stond op medium.

De foto hieronder is op dezelfde dag gemaakt als de foto hiervoor, alleen vlak voor zonsondergang. Ook hier is het gebruikte diafragma is f4 en stond de effect slider voor de vignettering op medium.

AAE2817 Betere Landschapsfoto

Verder zijn NiSi filters gebruikt om reflecties en contrast te verminderen.

Workshop natuurfotografie met Lensbaby

Wil je eens met Lensbaby fotograferen. Kom dan naar één van onze workshops.

De volgende objectieven zijn beschikbaar:

Nikon F: Velvet 56, Composer Pro II
Nikon Z: Composer Pro II
Canon EF: Velvet 85, Composer Pro II
Sony E: Composer Pro II
Fuji X: Composer Pro II 

Voor alle Composer Pro II zijn de volgende optics te leen: Edge 35, Sweet 50, Sweet 80, Soft focus II 50, Double Glass II 50.

High en low key

20210526 G8A5965 klein Betere Landschapsfoto

abstractie

AAD2687 Betere Landschapsfoto

Creatieve bokeh

Workshop Macrofotografie Creatieve Technieken 12 Betere Landschapsfoto

Je kunt de Lensbaby objectieven ook in de masterclass macrofotografie lenen.

Bekijk hier de objectieven van Lensbaby. Als ambassadeur en dealer van Lensbaby helpen wij je graag.

Is dit objectief niet voor jouw maar wil je wel je kustfotografie skills verbeteren? Kijk eens naar onze workshops kustfotografie.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Think Tank.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *