De Lensbaby Burnside is 35mm 1 van onze favoriete objectieven. Vaak nemen we dit objectief mee als we op pad gaan. We gebruiken het de laatste tijd vaak aan de kust. Bekijk onze impressie van foto’s die we er in de afgelopen maanden mee maakten.

Effect Lensbaby Burnside 35mm: 2 effecten, 1 objectief

De Lensbaby Burnside 35mm is een objectief met 2 creatieve effecten. In het midden is het beeld iets lichter. Ook ligt hier de sweet spot, het scherpe deel van de foto. De sweet spot wordt omgeven door een subtiel wervelend bokeh en vignet. En met de gouden effect slider kun je naar smaak vignettering toevoegen. Kijk maar eens naar het onderstaande voorbeeld.

AAE2839 Betere Landschapsfoto

Waar gebruiken wij de Lensbaby Burnside voor

De Lensbaby Burnside wordt vaak voor portretfotografie en straatfotografie gebruikt. Wij werken ermee in de natuurfotografie. Met name aan de kust gebruiken we dit objectief vaak. We vinden het mooi om het lichtere en scherpere middendeel van een beeld te benadrukken.

Instellen van de Lensbaby Burnside 35mm

Dit objectief heeft een vaste brandpuntafstand van 35mm. Zoomen hoeft dus niet. Heb je eenmaal je plek gevonden, dan stel je handmatig scherp. In het begin zul je er even aan moeten wennen. Vervolgens bepaal je de mate van vignettering.

Lensbaby Burnside 35 Betere Landschapsfoto
Lensbaby Burnside 35mm

Meestal fotograferen we met een groot diafragma van maximaal f4-5.6. De reden hiervoor is dat je het effect van dit objectief goed bij de wat grotere diafragma’s ziet. Kies je voor een kleiner diafragma, dan beginnen de resultaten de Burnside steeds meer op een gewoon objectief te lijken en daar hebben we dit ding niet voor. Met een kleiner diafragma is de vignettering beter zichtbaar en vinden we de randen te hard. Vandaar onze keuze.

Lensbaby Burnside 35mm aan de kust

We laten je een paar voorbeelden zien.

Super mooie foto van palen en de zee met een hele mooie blauwe tint

Deze foto is rond zonsondergang op een koude winterdag gemaakt. Het koele blauwe beeld versterkt dit effect. Het gebruikte diafragma is f5.6. De vignettering is op medium gezet.

AAE2242 Betere Landschapsfoto

De foto hierboven is in het voorjaar na zonsondergang gemaakt. Het strand liep vlak af en daardoor was het mogelijk wat verder weg in het water te gaan staan. Het gebruikte diafragma is f4 en de effect slider voor de vignettering stond op medium.

De foto hieronder is op dezelfde dag gemaakt als de foto hiervoor, alleen vlak voor zonsondergang. Ook hier is het gebruikte diafragma is f4 en stond de effect slider voor de vignettering op medium.

AAE2817 Betere Landschapsfoto

Verder zijn filters gebruikt om reflecties en contrast te verminderen.

workshops

Krijg nieuwe inspiratie in de praktijk en kom naar 1 van onze praktische workshops. Je krijgt 1-op-1 begeleiding en er zijn maximaal 6 deelnemers per begeleidende fotograaf. Voor de workshop krijg je een gids met praktische informatie in het thema van de workshop. En tijdens de workshop krijg je tips, feedback op je foto’s en maken we samen dé foto. Zo krijgt je écht de aandacht die je verdient.

Yvonne en Frank hebben samen al ruim 24 jaar praktijkervaring in het geven van workshops en trainingen in natuurfotografie. We maken er altijd een leuke en leerzame workshop van. Bovendien krijg je na de workshop nog eens 2 uitdagende opdrachten in het thema van de workshop.

Samengevat:

✅ Persoonlijke 1-op-1 begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen tijdens de workshop
✅ Feedback op je foto’s tijdens de workshop
✅ Samen dé foto maken
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ Een handige gids in het thema van de workshop
✅Twee uitdagende opdrachten voor na de workshop

Of bekijk hier de workshops die al in de loop van de komende weken plaatsvinden.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *