In de rubriek ‘Hoe is de foto gemaakt’ hebben we deze keer een nieuwtje. We vertellen je nog steeds hoe de foto is gemaakt. Maar deze keer doen we dat met een video. We starten met ‘Zo fotografeer je de zonsondergang’.

Zo fotografeer je de zonsondergang

Een jaar geleden maakten we een video over het fotograferen met filters. De video namen we op in Westkapelle. We werden op een mooie zonsondergang getrakteerd. Verschillende elementen kwamen die dag bij elkaar. Het leek ons leuk om de video die we daarover maakten te publiceren. Je krijgt een inkijkje in hoe Frank de foto maakte.

Hoe is de foto gemaakt

In de video zie je Frank aan het werk. Hij vertelt over de instellingen die hij gebruikt en bijvoorbeeld waar hij in de foto heeft scherpgesteld. Ook licht hij toe welke filters zijn toegepast.

Compositie en eigen positie zijn een uitdaging

Het belangrijkste en ook meteen de lastigste elementen zijn compositie en de eigen positie. Op het strand was ruimte genoeg. Echter, Frank wilde een onderwerp op de voorgrond. En ook wilde hij voldoende dynamiek in de foto vastleggen. Je ontdekt hoe hij naar een compositie zocht en bepaalde waar hij zelf moest gaan staan. Dat laatste klinkt misschien gek, maar je eigen positie bepaalt voor een belangrijk deel hoe met name de achtergrond van een foto eruit komt te zien.

Gebruik maken van de gegeven omstandigheden

Langzaamaan ging de zon onder, veranderde het licht en ontstond de onderstaande foto.

DSC5134 Betere Landschapsfoto

Wil je meer weten? Bekijk dan de video. Wil je ook ondertiteling bij het filmpje? Klik dan op het linker knopje naast het tandwieltje. 

Workshops Kustfotografie

Ieder jaar geven we verschillende workshops aan de Nederlandse en Franse kust. En iedere workshop heeft een eigen thema. Zo zijn er workshops die vooral op de techniek ingaan. En in een andere workshop ontdek je alles over bijvoorbeeld high key fotografie of het fotograferen met lange sluitertijden.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. Je krijgt 1-op-1 begeleiding van 2 ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben samen al ruim 20 jaar ervaring in het geven van workshops en trainingen in natuurfotografie. Verwacht tijdens de workshops veel tips en adviezen, waardoor jij meer inzichten in en ervaring krijgt met landschapsfotografie. Je zult antwoord krijgen op vragen zoals:

  • Hoe vind ik een fotogenieke plek?
  • Hoe bouw ik een aantrekkelijke compositie op?
  • En hoe pas ik de techniek correct toe?

Als je wilt kun je met ons samen een ‘Hoe is de foto gemaakt’ doen. We gaan samen op zoek naar een geschikte plek en maken een foto waar jij blij van wordt.

Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen. En als je wilt, gaan we samen op zoek naar de foto die jij graag wilt maken.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *