Creatief fotograferen in de herfst vinden we erg leuk om te doen. We passen dan verschillende technieken in de landschapsfotografie toe. Park Tervuren is een locatie waar we graag komen. Naast creatieve technieken waarmee je meer abstracte foto’s maakt, kun je er ook mooie – aangelegde – landschappen fotograferen.

Park Tervuren: een stukje geschiedenis

Park Tervuren ligt net ten oosten van Brussel en is één van de toegangspoorten tot het Zoniënwoud. Het park Tervuren wordt ook wel de Warande van Tervuren genoemd. De locatie werd aan het begin van de 13e eeuw al bewoond. De opzet van het huidige park ontstond eind 19e eeuw en werd voor de Wereldtentoonstelling van 1897 aangelegd.

Park Tervuren is een prachtige locatie die zeer geschikt voor creatieve landschapsfotografie.

DSC8838 Betere Landschapsfoto

Vijvers, bossen en uitgestrekte paden

Eenvoudig gezegd, bestaat het park uit een aantal vijvers en bossen. Ze worden met elkaar verbonden door uitgestrekte paden. Ondanks dat veel inwoners van Brussel en omliggende gemeente hier de natuur komen bezoeken, heb je er nooit het gevoel dat het druk is.

Omstandigheden

De meer registerende landschapsfoto’s al waren gemaakt. Daarbij gingen we op zoek naar diepte en sfeer. In de foto hierboven zie je hoe één enkele boom – op kleur – diepte in een verder plat landschap brengt. We wilden ook nog een aantal creatieve herfstfoto’s maken. Het was behoorlijk zonnig en er stond weinig wind. Die omstandigheden leenden zich goed voor verschillende creatieve technieken.

Technieken: soft focus en Intentional Camera Movement (ICM)

Als we creatief fotograferen in de herfst, passen we vaak de soft focus en ICM technieken toe. Bij soft focus maken we gebruik van meervoudige belichting. Daarbij worden twee of meer foto’s ‘in camera’ samengevoegd. We kiezen voor ‘in camera’ omdat het dan de uitdaging is om ter plaatse een foto te maken die werkt.

Bij Intentional Camera Movement fotograferen we met een iets langere sluitertijd, waarbij de camera wordt bewogen. Met die techniek is ook de onderstaande foto gemaakt. De camera is voornamelijk horizontaal bewogen.

Wil je meer weten over het fotograferen in de herfst? Kijk dan eens naar ‘Tips voor herfstfotografie‘.

Gebruikte apparatuur

Om de foto te maken is de volgende apparatuur is gebruikt:

  • Camera: Canon 5Dmk4
  • Objectief: Sigma 70-200mm f2.8
  • Statief: geen, uit de hand gefotografeerd
  • Filters: NiSi landscape polarisatiefilter
  • Nabewerkt in Lightroom Classic

De foto

Een meer abstract beeld is ontstaan. Maar je ziet nog steeds dat een bos is gefotografeerd.

20191122 G8A0547 Betere Landschapsfoto

workshops

Krijg nieuwe inspiratie in de praktijk en kom naar 1 van onze praktische workshops. Je krijgt 1-op-1 begeleiding en er zijn maximaal 6 deelnemers per begeleidende fotograaf. Voor de workshop krijg je een gids met praktische informatie in het thema van de workshop. En tijdens de workshop krijg je tips, feedback op je foto’s en maken we samen dé foto. Zo krijgt je écht de aandacht die je verdient.

Yvonne en Frank hebben samen al ruim 24 jaar praktijkervaring in het geven van workshops en trainingen in natuurfotografie. We maken er altijd een leuke en leerzame workshop van. Bovendien krijg je na de workshop nog eens 2 uitdagende opdrachten in het thema van de workshop.

Samengevat:

✅ Persoonlijke 1-op-1 begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen tijdens de workshop
✅ Feedback op je foto’s tijdens de workshop
✅ Samen dé foto maken
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ Een handige gids in het thema van de workshop
✅Twee uitdagende opdrachten voor na de workshop

Of bekijk hier de workshops die al in de loop van de komende weken plaatsvinden.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *