Het Zeeuws knoopje is een prachtige bloem om te fotograferen. Ze is kleurrijk, bevat veel details en daagt je uit om er een aantrekkelijke foto van te maken. Het fotograferen van het Zeeuws knoopje doen we dan ook regelmatig.

Fotograferen van het Zeeuws knoopje

Het fotograferen van het Zeeuws knoopje – Latijnse naam Astrantia – kan in principe tussen juni en september. Daarmee is het Zeeuws knoopje een echte zomerbloeier. Al merken we de afgelopen jaren dat de plant al in mei in bloei staat. Het Zeeuws knoopje wordt zo’n 60 centimeter hoog en kan goed tegen vorst.

20210605 G8A6348 2 Betere Landschapsfoto

Waar kun je het Zeeuws knoopje vinden?

Het Zeeuws knoopje kun je in de meeste tuincentra wel vinden. De plant staat het liefste in de halfschaduw en houdt van vocht. De plant doet het dus goed onder – bijna – volgroeide struiken en bomen. Maar het knoopje houdt weer niet van andere wortels. Even opletten dus.

Ons eigen Zeeuws knoopje staat in een grote pot. Op warme dagen krijgt de plant extra water, anders droogt ze te snel uit. In een goed jaar krijgt de plant minstens tientallen bloemen.

Tips voor het fotograferen van het Zeeuws knoopje

Het fotograferen van het Zeeuws knoopje is tegelijkertijd gemakkelijk en uitdagend. Gemakkelijk omdat je niet lang naar bloemen hoeft te zoeken. En uitdagend omdat er zoveel bloemen dicht bij elkaar staan. De foto wordt dan al snel te druk. We geven je enkele oplossingen voor het fotograferen van het Zeeuws knoopje, zodat de foto rust uitstraalt.

Verschillende technieken

In de praktijk komt het erop neer dat je één of meerdere technieken toepast die rust in de foto brengen. We zetten ze kort op een rijtje:

  • Meervoudige belichting of meervoudige opname
  • Je kunt het Zeeuws knoopje ook met de high key techniek fotograferen. De foto is lichter en dat werkt sfeerverhogend vinden we.
  • En je kunt met lichtcirkels werken. Vaak wordt dit bokeh genoemd.

Gebruikte apparatuur

Om de foto te maken is de volgende apparatuur is gebruikt:

  • Camera: Canon 5Dmk4
  • Objectief: Sigma 105mm f2.8
  • Statief: geen, uit de hand gefotografeerd
  • Filters: geen
  • Nabewerkt in Lightroom Classic

De foto

Zo fotografeer Je Het Zeeuws Knopje Betere Landschapsfoto

Workshop macrofotografie in Kalmthout

Wil je ook alle skills van macrofotografie onder de knie krijgen? We begeleiden je graag tijdens onze workshops macrofotografie.

Je krijgt begeleiding van Frank en Yvonne. 2 Ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de macrofotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie met veel tips en advies. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wilt maken.

Creatief

Workshop Macrofotografie Creatieve Technieken 12 Betere Landschapsfoto

high en low key

High Key En Low Key Macrofotografie 4 Betere Landschapsfoto

Masterclass

Workshop Macrofotografie Zomerbloeiers 6 Betere Landschapsfoto
e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *