Fotograferen in de Loonse en Drunense duinen: Frank komt er al bijna 30 jaar. Samen met Yvonne fotografeert hij er af en toe om de pracht van dit gebied vast te leggen.

Fotograferen in de Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense duinen zijn een populair natuurgebied. Vanaf verschillende kanten is het gebied gemakkelijk te bereiken. Ondanks dat het gebied beschermd is, mag je er grotendeels naast de gebaande paden komen. Maar vanzelfsprekend wel met respect voor de natuur. Het mooie hiervan is dat deze vrijheid je op fotografisch gebied veel mogelijkheden geeft.

De locatie

De Loonse en Drunense duinen zijn een nationaal park – sinds 2002 – en onder beheer van Natuurmonumenten. De natuur heeft hier grotendeels vrij spel. Daardoor verandert het gebied langzaam. Het gebied is 3.500 hectare groot en staat bekend om de uitgestrekte zandvlaktes, bossen en heidegebieden. En natuurlijk mag de grote diversiteit in flora en fauna niet onbenoemd blijven.

Andere gebieden die in de buurt liggen zijn de Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen.

Omstandigheden in de loonse en drunense duinen

De foto is op een zwaarbewolkte ochtend gemaakt. Er was wat zon voorspeld. En je hoopt dan op een mooie afwisseling van wolken en wat zonlicht. Wat we kregen voorgeschoteld was een vrijwel aaneengesloten wolkendek. Vlak na zonsopkomst liet de zon zich toch nog zien. Een mooi moment. En wederom loonde het de moeite om toch op tijd op te staan en ondanks de zware bewolking op pad te gaan.

Benaderen van je onderwerp

Het fotograferen in de Loonse en Drunense duinen geeft je veel mogelijkheden. De locatie waar deze foto is gemaakt, ligt op zo’n 10 minuten wandelen van het parkeerterrein. De eigen positie was in dit geval – net zoals altijd – belangrijk. Er zat veel dynamiek en kleur in de lucht. En beide weerspiegelden mooi in het kleine ven in de voorgrond.

Gebruikte apparatuur

Om de foto te maken is de volgende apparatuur is gebruikt:

  • Camera: Nikon D810
  • Objectief: Nikkor 16-35mm f4
  • Met statief
  • Filters: 2 stops hard verloop filter
  • Nabewerkt in Lightroom Classic

De foto

AAC5082 Betere Landschapsfoto

workshops

Krijg nieuwe inspiratie in de praktijk en kom naar 1 van onze praktische workshops. Je krijgt 1-op-1 begeleiding en er zijn maximaal 6 deelnemers per begeleidende fotograaf. Voor de workshop krijg je een gids met praktische informatie in het thema van de workshop. En tijdens de workshop krijg je tips, feedback op je foto’s en maken we samen dé foto. Zo krijgt je écht de aandacht die je verdient.

Yvonne en Frank hebben samen al ruim 24 jaar praktijkervaring in het geven van workshops en trainingen in natuurfotografie. We maken er altijd een leuke en leerzame workshop van. Bovendien krijg je na de workshop nog eens 2 uitdagende opdrachten in het thema van de workshop.

Samengevat:

✅ Persoonlijke 1-op-1 begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen tijdens de workshop
✅ Feedback op je foto’s tijdens de workshop
✅ Samen dé foto maken
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ Een handige gids in het thema van de workshop
✅Twee uitdagende opdrachten voor na de workshop

Of bekijk hier de workshops die al in de loop van de komende weken plaatsvinden.

Ga je liever zelf op pad? En wil je wel tips over hoe je in de natuur fotografeert? Kies dan voor het e-book ‘Fotograferen is een Kunst‘.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *