Afgelopen week werd een mistig begin van de dag voorspeld. Weinig wind en later wat zon. Op papier een ideaal moment om mist te fotograferen en samen op pad te gaan.

Samen op pad om te fotograferen: Locatie Oisterwijk

We vertrokken op tijd naar Oisterwijk. Daar liggen een aantal mooie vennen en bossen die gemakkelijk te bereiken zijn.

Ter plaatse waren de omstandigheden perfect. Boven de vennen hing de mist en de zon kwam inmiddels al door. We besloten om met tegenlicht te fotograferen.

Filters lossen je belichtingsproblemen op

Daarvoor hadden we filters nodig. Om de reflecties te verminderen gebruikten we het NiSi landscape polarisatiefilter. En om het contrast te verkleinen een 2 stop hard verloop grijsfilter. Helemaal perfect is dat niet maar je kunt het grote contrast in 1 beeld in camera vastleggen. Zo houd je controle en heb je minder tijd nodig voor de nabewerking.

We gaan vrijwel altijd samen op pad om te fotograferen. Zelfs als we bijna naast elkaar staan, blijkt toch dat we verschillende foto’s maken.

DSC5797 Betere Landschapsfoto
G8A0388 1 Betere Landschapsfoto

Bij het volgende ven waren we ook bij elkaar in de buurt, maar gingen onze eigen weg. Iedereen ziet andere dingen en wil die in een foto vastleggen. Hieronder zijn de krachtige stralen die tussen de bomen door vallen vastgelegd.

DSC5859 Betere Landschapsfoto

En hieronder zie je een vrijwel monochroom high key beeld.

G8A0400 1 Betere Landschapsfoto

En behalve dat je naar het grote geheel kijkt, loont het ook vaak de moeite om naar kleinere onderwerpen te kijken. Deze foto is op dezelfde plek gemaakt:

G8A0459 1 Betere Landschapsfoto

Je ziet dat je op 1 ochtend verschillende foto’s kunt maken. Het mooie licht en mist zorgen bijna automatisch voor sfeer in de foto’s.

Effectieve tips voor als je samen op pad gaat

Eerder schreven we het artikel ‘5 effectieve tips voor herfstfotografie’. In dit artikel lees je onder andere over:

  • De voorbereiding
  • Benodigde apparatuur
  • Technische instellingen
  • Compositietips

workshops

Krijg nieuwe inspiratie in de praktijk en kom naar 1 van onze praktische workshops. Je krijgt 1-op-1 begeleiding en er zijn maximaal 6 deelnemers per begeleidende fotograaf. Voor de workshop krijg je een gids met praktische informatie in het thema van de workshop. En tijdens de workshop krijg je tips, feedback op je foto’s en maken we samen dé foto. Zo krijgt je écht de aandacht die je verdient.

Yvonne en Frank hebben samen al ruim 24 jaar praktijkervaring in het geven van workshops en trainingen in natuurfotografie. We maken er altijd een leuke en leerzame workshop van. Bovendien krijg je na de workshop nog eens 2 uitdagende opdrachten in het thema van de workshop.

Samengevat:

✅ Persoonlijke 1-op-1 begeleiding op locatie
✅ Veel praktische tips en adviezen tijdens de workshop
✅ Feedback op je foto’s tijdens de workshop
✅ Samen dé foto maken
✅ Gratis koffie of thee bij aankomst
✅ Een handige gids in het thema van de workshop
✅Twee uitdagende opdrachten voor na de workshop

Of bekijk hier de workshops die al in de loop van de komende weken plaatsvinden.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *