Afgelopen week werd een mistig begin van de dag voorspeld. Weinig wind en later wat zon. Op papier een ideaal moment om mist te fotograferen en samen op pad te gaan.

Samen op pad om te fotograferen: Locatie Oisterwijk

We vertrokken op tijd naar Oisterwijk. Daar liggen een aantal mooie vennen en bossen die gemakkelijk te bereiken zijn.

Ter plaatse waren de omstandigheden perfect. Boven de vennen hing de mist en de zon kwam inmiddels al door. We besloten om met tegenlicht te fotograferen.

Filters lossen je belichtingsproblemen op

Daarvoor hadden we filters nodig. Om de reflecties te verminderen gebruikten we het NiSi landscape polarisatiefilter. En om het contrast te verkleinen een 2 stop hard verloop grijsfilter. Helemaal perfect is dat niet maar je kunt het grote contrast in 1 beeld in camera vastleggen. Zo houd je controle en heb je minder tijd nodig voor de nabewerking.

We gaan vrijwel altijd samen op pad om te fotograferen. Zelfs als we bijna naast elkaar staan, blijkt toch dat we verschillende foto’s maken.

DSC5797 Betere Landschapsfoto
G8A0388 1 Betere Landschapsfoto

Bij het volgende ven waren we ook bij elkaar in de buurt, maar gingen onze eigen weg. Iedereen ziet andere dingen en wil die in een foto vastleggen. Hieronder zijn de krachtige stralen die tussen de bomen door vallen vastgelegd.

DSC5859 Betere Landschapsfoto

En hieronder zie je een vrijwel monochroom high key beeld.

G8A0400 1 Betere Landschapsfoto

En behalve dat je naar het grote geheel kijkt, loont het ook vaak de moeite om naar kleinere onderwerpen te kijken. Deze foto is op dezelfde plek gemaakt:

G8A0459 1 Betere Landschapsfoto

Je ziet dat je op 1 ochtend verschillende foto’s kunt maken. Het mooie licht en mist zorgen bijna automatisch voor sfeer in de foto’s.

Effectieve tips voor als je samen op pad gaat

Eerder schreven we het artikel ‘5 effectieve tips voor herfstfotografie’. In dit artikel lees je onder andere over:

  • De voorbereiding
  • Benodigde apparatuur
  • Technische instellingen
  • Compositietips

Workshop landschapsfotografie in Oisterwijk

We geven door het hele jaar heen verschillende workshops landschapsfotografie in Oisterwijk en omgeving. De workshops zijn allemaal verschillend en praktisch opgezet. We werken met maximaal 10 deelnemers. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. We kunnen fotografen met meer én minder ervaring in dezelfde workshop ontvangen.

Workshop Landschapsfotografie Beterelandschapsfoto Noord Brabant 4 1 Betere Landschapsfoto
Soft focus versterkt de romantische sfeer in de herfst
Fotoreis Noord Brabant Beterelandschapsfoto Boxtel Bos Betere Landschapsfoto
e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Think Tank.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *