Vaak zijn de omstandigheden geschikt voor high key fotografie aan de kust. Bij de totstandkoming van deze foto kwamen veel elementen bij elkaar.

High key fotografie aan de kust

Aan de kust kun je met veel verschillende technieken fotograferen. Natuurlijk leggen we graag sfeer vast. Maar vaak combineren we dat met een bepaalde techniek. High key aan de kust is één van onze favorieten. Maar ook foto’s met lange sluitertijden en meervoudige belichting maken we vaak.

Wat is high key

Misschien weet je nog niet wat high key is. High key is een techniek waarbij je een lichte foto maakt. Als je naar het histogram kijkt, zie je dat vrijwel alle data aan de rechterzijde zit. In traditionele high key foto’s zie je veel wit. Wij vinden het ook mooi als in de lichte delen kleur en details zichtbaar blijven.

Ouddorp

Ouddorp is een plek waar we vaak fotograferen. Er zijn verschillende mooie locaties. De Kwade Hoek is er één. De Brouwersdam is een andere. We komen er ook tijdens de workshops die we in Ouddorp geven. Het is een voordeel dat je er niet ver hoeft te lopen. Je stap zo uit de auto het strand op. Dat scheelt tijd.

De foto in dit blog is ook op de Brouwersdam gemaakt.

Omstandigheden

De krachtige wind uit het westen en het springtij zorgen voor een hoge waterstand en veel dynamiek in het water. De bankjes in de foto staan normaal gesproken droog. Zelfs met hoog water. Het is een mooie plek om tijdens het fotograferen even uit te rusten.

Maar deze keer was de natuur overtuigend aanwezig. Zo aan het einde van de middag liet de zon zich nog een beetje zien. Het relatief harde licht maakt het niet evident om voor een high key foto te kiezen. Toch was dat het resultaat dat we wilden laten zien.

Benaderen van het onderwerp

Vanwege de richting van het licht was het lastig om een goed standpunt te vinden. Daarbij hielden we ook nog rekening met de richting van de golven – ook uit veiligheid – en richting van de wolken. Dat geeft meer diepte weer in de foto.

Gebruikte apparatuur

Om de foto te maken is de volgende apparatuur is gebruikt:

  • Camera: Nikon D850
  • Objectief: Nikkor 24-70mm f2.8
  • Statief: Leofoto Summit LM-363C
  • Filters: 6 stops grijsfilter, 2 stops hard verloop filter, polarisatiefilter
  • Nabewerkt in Lightroom Classic

De foto

high key foto gemaakt aan de Zuid-Hollandse kust

Wil je meer weten over high key fotografie? Kijk dan ook eens naar ‘High key in natuurfotografie’.

Workshop high key natuurfotografie aan de kust

Wil je ook alle skills van high key fotografie aan de Nederlandse kust onder de knie krijgen? We begeleiden je graag tijdens onze workshops. Er zijn maximaal 10 deelnemers en je krijgt persoonlijke begeleiding van 2 professionele fotografen. De workshops zijn zo opgezet dat je alle nieuwe kennis en vaardigheden ook zelf na de workshop kunt toepassen.

20210204 G8A2419 Betere Landschapsfoto

Of dompel je figuurlijk onder aan de kust. En ga twee dagen met ons op pad. Je fotografeert op verschillende locaties in Zeeland.

De juiste sluitertijd voor deze foto was een lange sluitertijd

Of kies één van de andere workshops aan de kust.

Is de kust te ver weg? Je kunt de techniek ook perfect in de macrofotografie toepassen.

e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *