Op zo’n 20 minuten rijden van huis ligt het Arboretum Kalmthout. In dit prachtige arboretum maken we veel van onze macrofoto’s. Onlangs waren we er op een zonnige dag. We besloten voor onszelf de uitdaging aan te gaan en alleen high key foto’s te maken.

Arboretum Kalmthout

Het arboretum is maar liefst 13,5 hectare groot. Het Arboretum ligt in de provincie Antwerpen en is een van de oudste en meest gevarieerde bomen- en plantentuinen in Vlaanderen. De boomkwekerij van kweker Charles Van Geert lag in 1856 aan de basis van dit arboretum.

Vrijwel het hele jaar door kun je er bloeiende planten vinden. We gaan er met grote regelmaat naartoe om te fotograferen. De tuin verandert per week en soms zelfs per dag. Er is een enorme verscheidenheid aan bloemen, planten en bomen.

High key Macrofotografie

High key komt oorspronkelijk uit de filmindustrie. Vroeger had film een laag contrast. Om structuur en detail in de donkere tonen te laten zien, werd het beeld lichter gemaakt. In high key macrofotografie leg je de nadruk op de lichte tonen. Afhankelijk van de keuze die je maakt, bevatten de lichtste delen in je foto’s juist wel of juist geen details en kleur. Wij gebruiken de high key techniek vooral in macrofotografie en kustfotografie.

Wil je meer weten over high key fotografie? Lees dan het artikel ‘High key fotografie: zo doe je het’.

Eens wat anders: high key macrofotografie in arboretum Kalmthout

We gaven onszelf de opdracht om high key foto’s te maken. Belangrijk daarbij is dat er voldoende contrast in je beelden zit. Het vinden van een geschikt onderwerp met achtergrond is dan ook al het halve werk.

Scharlei is het onderwerp

Al snel vonden we deze Scharlei. Scharlei, en wordt ook wel Muskaatsalie genoemd. Deze plant bloeit voornamelijk van juni tot en met augustus. Omdat het bijna niet waaide was het relatief eenvoudig om de scherpte op de gewenste plek te leggen. Er was veel licht en de high key macrofoto iontstond als het ware ‘vanzelf’. We zullen nog vaker terug gaan voor high key macrofotografie in Arboretum Kalmthout.

Gebruikte apparatuur

De foto

DSC0129 Betere Landschapsfoto

1/250e sec, f 8, ISO 200, + 1/3e stop belichtingscompensatie.

Workshop High key en low key macrofotografie

Wil jij de high key techniek onder de knie krijgen? En ontdekken hoe je mooie onderwerpen vindt die je in alle lichtomstandigheden kunt fotograferen? Kijk dan eens naar de workshop high key en low key macrofotografie.

Je krijgt begeleiding van Frank en Yvonne. 2 Ervaren, fulltime fotografen. Yvonne en Frank hebben zeer ruime ervaring in de macrofotografie. Je krijgt 1-op-1 begeleiding op locatie met veel tips en advies. En als je wilt gaan we samen op zoek naar de foto die jij wilt maken.

High Key En Low Key Macrofotografie 10 Betere Landschapsfoto

Is macrofotografie niet je ding, maar vind je het wel leuk om aan de kust te fotograferen? Dan kun je mee met de workshop New Style High key kustfotografie.

20200219 G8A1550 Betere Landschapsfoto
e book betere fotos in 7 stappen 1 Betere Landschapsfoto

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Met passie en enthousiasme bieden wij begeleiding aan zowel beginnende als gevorderde fotografen, waarbij we alles verkennen wat er te ontdekken valt op het gebied van macrofotografie, landschapsfotografie en kustfotografie.

We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen in Nederland, België en Noord-Frankrijk.

Zowel grote als kleine landschappen oefenen een sterke aantrekkingskracht op ons uit. Met de juiste – creatieve – technieken zoeken we naar prachtige locaties om sfeervolle beelden vast te leggen. We delen graag onze kennis en ervaring met jou om je te ondersteunen in je fotografische reis. Het geeft ons energie om jou als natuurfotograaf te zien groeien met onze begeleiding.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina.

Download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Of schrijf je hier in voor onze tweewekelijkse mail met tips, inspiratie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *