De zomer staat voor de deur. De komende maanden verwachten we aangenaam weer. Niet al te veel regen, wat zon. Met mooie zonsopkomsten en zonsondergangen. En met een beetje geluk gaan we een heerlijke vakantie tegemoet. Maar we zullen ook fotograferen. Ontdek wat en waar je allemaal kunt fotograferen in de zomer.

Fotograferen in de zomer

De workshops staan de komende maanden op een laag pitje. Ook al moet de zomer nog écht beginnen, we denken al aan het najaar. Dan komen we weer op een aantal erg fotogenieke plekken in het binnenland en aan de kust.

Maar eerst de zomer nog. We fotograferen in de zomer gewoon verder. Soms kiezen we ervoor om vroeg op te staan en bijvoorbeeld laaghangende mist te fotograferen. En een andere keer slapen we liever uit en trekken we er ’s avonds op uit.

Vaak trekken we er op uit als we tijd hebben. Ook als de omstandigheden om te fotograferen minder gunstig zijn. Maar in juli en augustus gunnen we onszelf wat meer rust. We nemen dan sneller de weersverwachting bij de hand. En bepalen zo wanneer en waar we fotograferen.

Fotograferen in de zomer: Landschapsfotografie

De Kalmthoutse heide is vlak bij huis. Het is een ideale locatie om regelmatig te fotograferen. Vanaf half augustus bloeit de heide er. En behalve landschappen, leent de Kalmthoutse heide zich er ook voor om mooie macrofoto’s te maken.

Bloeiende heide op de Kalmthoutse heide

Fotograferen in de zomer: kustfotografie

Workshops kustfotografie geven we bijna niet in de zomer. Vaak is het druk op de stranden. ’s Ochtends vroeg kun je ons er wel regelmatig vinden. Met wat bewolking en zacht licht kun je er prachtige foto’s maken.

De Franse Opaalkust

Fotograferen in de zomer: macrofotografie

De omstandigheden voor macrofotografie vinden we altijd geschikt. We hebben maar een vierkante meter met een paar onderwerpen nodig. Ook al is het licht hard. Je fotografeert maar zo’n klein stukje natuur dat daar gemakkelijk ‘omheen’ is te fotograferen. Dit kan in de vrije natuur zijn of waar dan ook.

Goed kijken en bedenken hoe je een object kunt fotograferen is heel belangrijk. Misschien wel onderdeel van de basis van fotografie. Met een creatieve blik kun je van de meest eenvoudige onderwerpen iets speciaals maken.

Mogelijkheden genoeg voor macrofotografie

Workshops

Wil je in de zomerperiode een workshop natuurfotografie volgen? Je kunt ons op verschillende plaatsen vinden. De workshops zijn praktisch opgezet en we werken met maximaal 10 deelnemers. Er zijn dus maximaal 5 deelnemers per fotograaf. En past een datum niet? Kies dan voor een privé workshop.

Meerdere dagen

Kalmthout

De Kalmthoutse Heide in de zomer

Kampina

Of kijk hier voor alle workshops.

OVER BETERE LANDSCHAPSFOTO

Wij zijn Betere Landschapsfoto, hoe kunnen we jou helpen aan mooiere en betere fotografie

Wij zijn Frank en Yvonne en samen zijn wij Betere Landschapsfoto. Vol passie en enthousiasme begeleiden we beginnende tot gevorderde fotografen bij alles wat je kunt ontdekken over macrofotografie, landschapsfotografie of kustfotografie. We organiseren een breed scala aan workshops, cursussen, coachingstrajecten en inspirerende lezingen.

Alle grote en kleine landschappen hebben een grote aantrekkingskracht op ons. Met de juiste techniek gaan we op zoek mooie plekken om sfeervolle beelden vast te leggen. En dat delen we graag met andere fotografen. Om ze verder te helpen in hun fotografie. Zien dat andere fotografen zich ontwikkelen met onze hulp, daar krijgen wij energie van!

Betere Landschapsfoto is officieel dealer van Leofoto, NiSi, Lensbaby, Kenko en Think Tank.

Heb je nog vragen over dit artikel? Stel ze in de reacties zodat we je kunnen helpen.

Heb je nog vragen over onze workshops? Stel ze via deze pagina. Of download hier ons gratis e-book “Betere foto’s in 9 simpele stappen“.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *